- Surinaamse sieraden
- 61 likes
- 14744 views
- 0 comments
- fokko juweliers betrouwbaar, surinaamse juwelier betrouwbaar:, fokko juweliers oplichter, webshop scam, fraude webshop
De meeste webwinkels hebben hun zaakjes goed op orde en werken hard voor de klant. Maar helaas zijn er ook webshops die bewust frauderen. Die zijn uit op je geld en niet van plan zijn om producten uit te leveren. Hoe herken je nou zo'n webshop? Dat lees je gelukkig hier.
Gebruik je gezonde verstand en vergelijk prijzen
Gebruik je gezonde verstand wat betreft de prijzen. Prijzen ver onder de marktwaarde of onlogische prijzen (zoals € 8,22) kunnen duiden op een frauduleuze website. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak helaas ook. Vooral bij sieraden moet je verder kijken dan alleen de prijzen. Bij gouden sieraden gaat het vaak om het gewicht en gehalte. Staat dit er niet bij? Dan is het onmogelijk om te vergelijken. Productinformatie is dus van essentieel belang. Ook het retourbeleid moet duidelijk en zichtbaar op de website staan vermeldt. Je hebt wettelijk 14 dagen de tijd om een retour aan te melden en daarna nog eens 14 dagen de tijd om het te retourneren.
Bij Fokko Juweliers heeft u standaard 30 dagen bedenktijd.
Let op betrouwbare keurmerken
Er zijn verschillende webwinkelkeurmerken. Sommige keurmerken doen een strenge certificering bij de webwinkel, andere niet. Kijk dus even goed met welk keurmerk je te maken hebt.
FokkoJuweliers.nl is lid van Webwinkelkeur. Een van de grootste keurmerken van Nederland én beschikt over een onafhankelijke geschillencommissie en betrouwbaar reviewsysteem.
Check de url van de webshop
De webshop moet verplicht een SSL-verbinding via de browser aan te bieden. Dat controleer je eenvoudig door te kijken of er een slotje staat voor het webadres in je browser. Je kunt op het slotje klikken om de beveiliging te controleren. Het slotje moet sowieso zichtbaar zijn op de betaalpagina en elke andere pagina waar je persoonlijke gegevens achter kan laten.
Check de opmaak, contactgegevens en de betaalmethoden
Hoe ziet de webshop eruit? Kijk bijvoorbeeld eens naar eventuele spelfouten.
En kijk verder goed naar de betaalmethoden. Valse webshops bieden vaak maar één of enkele opties aan. Wist jij dat webshops wettelijk verplicht zijn om ook (gedeeltelijk) achteraf betalen aan te bieden?
Ook is het verplicht voor een webshop om duidelijk, en dus niet achter allerlei linkjes, hun adres kenbaar te maken. Je moet dus altijd op de homepage of contactpagina adresgegevens zien.
FokkoJuweliers biedt diverse betaalmethoden aan waarbij je achteraf kan betalen. Wij hebben onze contactgegevens duidelijk op de homepage en onze contactpagina staan. Ook kan je bij ons adressen vinden van diverse verkooppunten.
Een ding is bij ons anders. Wij hebben toestemming van de Kamer van Koophandel om onze postbus te gebruiken als officieel adres. Dit vanwege recente overvallen.
Lees de reviews over de webshop (of Google even)
Het is altijd handig om even te lezen hoe andere kopers over de webwinkel denken. Dat kun je doen door de reviews op de website te checken of even te googelen op Review + de naam van de webshop.
Sommige webwinkels hebben duizenden reviews. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te lezen, maar scan er een aantal om te kijken wat de algemene mening is. Lees bijvoorbeeld een paar positieve en een paar minder positieve om te kijken hoe de webwinkel de klachten heeft opgelost. Het is pas betrouwbaar als het geverifieerde reviews zijn en vanaf 1000 stuks.
Controleer de webshop
Vertrouw je het nog niet helemaal? Kijk dan even op de website van de politie. Zij houden een zwarte lijst met malafide webwinkels bij.
Andere plekken om de webwinkel te controleren zijn:
· Who.is en SIDN
Je kunt via deze twee websites controleren wanneer de url is aangemaakt. Wanneer een website pas is geregistreerd, kan dit een aanwijzing zijn dat er iets niet in de haak is.
o who.is (.com-domeinen)
o SIDN (.nl-domeinen).
· Kamer van Koophandel
Het KvK-nummer en het btw-nummer moeten worden vermeld op de website (en in alle correspondentie). Let op: ook de gegevens van de Kamer van Koophandel kunnen nep zijn. Gebruik dit dus niet als het enige controlemiddel.
Gebruik de ScamCheck
Met de ScamCheck kun je checken hoe groot de kans is dat een website onveilig is. ScamCheck werkt samen met consumenten en ondernemers. Iedereen kan informatie aandragen over de (on)betrouwbaarheid van een website. Hiervoor wordt input gebruikt van onder andere Nederlandse partijen zoals WebwinkelKeur, Kamer van Koophandel en internationale partijen als Trustpilot (voor reviews), Quad9 (malware), ScamAdviser (scams) en Netsweeper (o.a. phishing).
Daarnaast worden technische controles gedaan, zoals de oprichtingsdatum van een website en de domeinnaam. Dat geeft een eindresultaat op basis waarvan ScamCheck aangeeft hoe groot de kans is dat het om een veilige of onveilige website gaat.
Comments (0)