Onderhoud van sieraden

Juiste onderhouds- en gebruiksregels van zilveren en (wit)gouden sieraden:
Bescherm uw sieraad tegen krassen en stoten.

Laat uw sieraad geen contact maken met harde oppervlakten en doe uw sieraad niet aan boven een harde vloer.
Gebruik alleen lauw warm water, zonder chemische toevoegingen.
Vermijd contact van uw sieraad met chemische middelen zoals parfum, schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in zwembaden.

Doe uw sieraad af, voordat u gaat sporten, u huishoudelijk werk gaat doen of ander ruw werk, en wanneer u gaat slapen of douchen.

Hoe kan ik mijn sieraden het beste schoonmaken?
Zilveren, gouden en diamanten sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieradenreiniger die u kunt hier kunt kopen.

Zilver kan, door zwavelverbindingen makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor. Diamanten, Preciosa, Swarovski en zirkonia sieraden kunnen dof worden door huidvet, zeep, boter of olie. 

Maak uw sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.

Bladgouden sieraden
Diverse sieraden die wij aanbieden zijn voorzien van een laag bladgoud. Om deze laag zo lang mogelijk te laten zitten is het van belang om zo min mogelijk met water en chemische stoffen in aanraking te komen. Ook zweet en parfum zorgen er voor dat de goudlaag minder lang zichtbaar blijft. Bladgouden sieraden zijn gemaakt van 925 zilver met een laagje goud erover heen. Bladgouden sieraden verliezen na verloop van tijd wel hun laagje. Hoe snel dit proces gaat, is afhankelijk van een aantal dingen. Sporten met je sieraden om is bijvoorbeeld niet handig. Het spuiten van parfum op een ketting of armband is niet goed voor het gouden laagje. Ook het smeren van crémes voordat je een armband of een ring om doet raden wij niet aan. Sommige mensen hebben een zuurdere huid dan anderen (lagere pH-waarde) en dan versnelt het proces van oxidatie, waardoor je sieraad dus sneller verkleurt.

Product toegevoegd om te vergelijken.